Mealprep time-management

Je weekmenu en de bijhorende mealprep valt of staat met de inschatting van de bereidingstijd van je gerechten.
Kies je voor een recept uit een boek of van een website, dan staan daar meestal indicaties van de bereidingstijd bij. Deze bereidingstijd gaat echter alleen over de omschreven bereiding. Zie je in de ingrediëntenlijst bijvoorbeeld "gesnipperde ui" of "paprika in blokjes" dan tellen ze de handelingen voor het voorbereiden van de ingrediënten niet mee in de bereidingstijd.
In dat geval mag je gerust 20 tot 30 minuten extra rekenen om je gerecht op tafel te toveren. Toch iets om rekening mee te houden tijdens een drukke avondspits.

Ik geef je graag enkele handige tips om de voorbereiding wat vlotter te laten verlopen én je een boel geld te laten besparen.
Je zou bijvoorbeeld kant-en-klare zakjes gesneden groenten kunnen kopen of kippenreepjes in plaats van kipfilets maar als je het prijsverschil gaat uitrekenen kan het tot 7x duurder zijn!
Heb je in het weekend echter een half uurtje tijd, kan je gemakkelijk enkele zakjes groenten zélf snijden. Je kan ze perfect invriezen en het verschil proef je niet, op voorwaarde dat je ze niet ontdooit voor je ze in de pan gooit!
Hetzelfde kan je doen met kip- of kalkoenfilet. Koop deze in het groot in tijdens een promo en versnijd ze zelf tot reepjes. Je kan ze dan puur invriezen of, waarom niet, met een lekkere marinade en wat groenten. Zo heb je een lekkere zelfgemaakte gyros in geen tijd op tafel!

Reacties